Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content
sluiten

Herhaal medicatie

 

De regels voor het opnieuw bestellen van medicijnen, die u dagelijks gebruikt, gaat vanaf 20-1-2025 veranderen. Vanaf die datum worden alle herhaalrecepten automatisch via uw apotheek aangemaakt en verstrekt. Dit betekent dat u deze medicijnen niet meer via de huisarts, de receptenlijn of de balie hoeft aan te vragen.  De medicijnen liggen dan 10 dagen voor de einddatum van het vorige recept voor u klaar.  Geef uw apotheek 2 weken voordat uw medicijnen op zijn (eenmalig) door hoeveel medicijnen u nog in huis heeft. Zo kan de apotheek de juiste hoeveelheid afleveren.

U kunt uw medicijnoverzicht makkelijk online bekijken, door in te loggen met uw digi-d op MijnGezondheid.net en uw medicijnoverzicht te raadplegen. U kunt ook de MedGemak app  downloaden.

Wilt u een medicijn herhalen die meer dan een jaar niet is gebruikt of die u weinig gebruikt? Neem dan contact op met de huisarts. Doe dit bij voorkeur via een bericht op MijnGezondheid.net, hier kunt u uw vraag aan de huisarts, assistente of praktijkondersteuner stellen.

Mist u medicijnen? Neem dan contact op met de apotheek.

 

 

 

 

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Afspraak maken

Online afspraak maken

Op dit moment is het alleen mogelijk om telefonisch via de assistente een afspraak in te plannen. Wel kunt u online via  MijnGezondheid.net of via de MedGemak app een vraag stellen aan de assistente, praktijkondersteuner of huisarts. 

Bij twijfel of een afspraak nodig is, kunt u goede informatie vinden op: http://thuisarts.nl

U kunt telefonisch een afspraak maken

(038) 4218418

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

E-consult huisarts/POHs

Heeft u advies nodig of een medische vraag? U kunt gebruik maken van het e-Consult!
Stel online – via een beveiligde verbinding – een niet dringende vraag aan de gewenste medewerker.  U ontvang binnen 3 werkdagen antwoord. Zo hoeft u niet langs te komen of te bellen.

U kan de vraag stellen via MijnGezondheid.net en inloggen met uw Digi-d. Ook kan u de MedGemak app downloaden. Hiervoor moet u eenmalig inloggen met uw Digi-d, daarna kan u zelf een code aanmaken en hiermee inloggen. 

Niet alle gezondheidsvragen zijn geschikt voor het e-consult!

Geschikte onderwerpen/vragen voor een e-consult zijn:

  • vragen over leefstijl
  • vragen over medicijnen
  • vragen over onderzoek en uitslagen van onderzoek
  • vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest
  • controle en vragen over chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, astma of suikerziekte

Maak geen gebruik van een e-consult bij:

  • spoedeisende vragen
  • vragen over een nieuwe klacht
  • vragen waarvoor (mogelijk) lichamelijk onderzoek nodig is
  • emotionele / psychische problemen

Denk bij het stellen van uw vraag om de volgende zaken goed te benoemen:

  • Wat is uw precieze klacht? En hoe lang heeft u deze klacht al?
  • Wat heeft u zelf gedaan om uw klachten te verhelpen?
  • Wat is uw vraag aan uw zorgverlener?

 

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Tip of klacht melden

U heeft een klacht, wat kunt u doen?
Gelukkig zijn de meeste patiënten tevreden over de inzet en het werk van de medewerkers van onze huisartsenpraktijk. Een enkele keer is dat niet het geval. Op deze pagina leest u wat u kunt doen met uw onvrede of klacht.

Praat met uw huisarts
Als u ontevreden bent over uw huisarts of een klacht heeft, dan hoeft u dat niet voor u te houden. Er zijn meerdere manieren om uw onvrede kenbaar te maken. Allereerst adviseren wij u uw klacht te bespreken met uw huisarts. Als uw huisarts niet weet dat u ontevreden bent, kan hij niets ondernemen om de klacht op te lossen. Daarom stelt uw huisarts het op prijs dat hij of zij de gelegenheid krijgt om er met u over te praten. Dat kan ook als de klacht over de praktijkassistent(e) of de waarnemer gaat. U kunt de klacht (of suggestie) ook melden met bijgevoegd formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de onafhankelijk klachtenfunctionaris van de SKGE of bij de SKGE een klacht indienen. Informatie hierover vond u op hun website:

www.skge.nl

Klachtenformulier Huisartsenpraktijk Assendorp

  • Uw gegevens

    Degene die de klacht indient.
  • Gegevens van de patiënt

    Dit kan ook de vertegenwoordiger of nabestaande van de patiënt zijn.
  • Bijvoorbeeld ouder, echtgenote
  • Aard van de klacht

  • :
  • Meerdere keuzes mogelijk


    Bij het versturen van dit formulier geef ik toestemming dat deze gegevens mogen worden gebruikt ten behoeve van de verwerking van de tip of klacht
    Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd.

    Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie onze privacystatement


 

Over de praktijk

Welkom op de website van huisartsenpraktijk Assendorp

U vindt hier veel informatie over onze praktijk; telefoonnummers, openingstijden, waarneming in avond- en weekend, routebeschrijving. Via de knoppen in de bovenste foto op onze website kunt u in een beveiligde omgeving herhaalrecepten aanvragen, afspraken maken op het spreekuur en eenvoudige medische vragen stellen. Ook staat er betrouwbare informatie over gezondheidszorg op de website, deze informatie wordt regelmatig onderhouden en vernieuwd.

De praktijk is 24 uur online bereikbaar via MijnGezondheid.net en nu ook via de MedGemak app. U kunt hier vragen stellen in een e-consult, uw uitslagen inzien en herhaalrecepten aanvragen. Ook zullen wij via de MedGemak app en MijnGezondheid.net aan u berichten versturen naar aanleiding van verrichtte bloed- en röntgenonderzoeken.

De praktijk is momenteel gesloten voor nieuwe inschrijvingen.
Uiteraard is inschrijving altijd mogelijk in geval van huwelijk, samenwonen of geboorte. Het inschrijfformulier kan dan worden afgehaald en ingeleverd bij de balie in onze praktijk.

Praktijknieuws

Spoedsituatie

Levensbedreigende situaties

Bel in geval van levensbedreigende situaties het landelijke noodnummer 112.

Spoed overdag

Bel 038-4218418 keuze 1, voor het aanvragen van hulp in spoedeisende situaties. We nemen deze lijn altijd heel snel op.

Spoed avond-nacht-weekend-feestdagen

Heeft u buiten kantoortijden dringend zorg nodig die niet kan wachten tot uw eigen huisartsenpraktijk weer open is?

U kunt alleen bij de huisartsenspoedpost terecht na telefonisch contact. De triagist (speciaal opgeleide professional) bepaalt de mate van spoed en de vervolgactie. Dat kan een medisch advies zijn waarmee u verder kunt of een afspraak op de huisartsenspoedpost.

Op de huisartsenspoedpost werken alle huisartsen uit de regio samen.

 

Parkrun Weezenlanden

Wezenlanden parkrun is een GRATIS, wekelijks 5km evenement voor deelnemers van elk niveau. Het vindt iedere zaterdag plaats om 9:00am in Park de Wezenlanden, 8012 BX, Zwolle.

Het biedt de mogelijkheid voor iedereen, man of vrouw, jong of oud, uit de buurt regelmatig bij elkaar te komen, te genieten van de prachtige omgeving en daarbij lekker actief bezig te zijn. Wij willen iedereen motiveren om samen te (hard)lopen, joggen of wandelen. parkrun is toegankelijk voor iedereen en is echt volledig GRATIS!

Deelnemen is eenvoudig: je hoeft je alleen maar te registreren voor je allereerste parkrun. Het mooie is dat je dit maar één keer hoeft te doen! Daarna is het een kwestie van iedere zaterdag op tijd opstaan en naar het park gaan.

Of je nu een beginner bent, bezig aan de eerste stappen van je loopavontuur, of een ervaren atleet bent waarvoor dit een aanvulling is in het trainingsschema, je bent welkom om met ons mee te lopen.

24 uur online contact met onze praktijk

Vanaf nu kunt u voor onze praktijk ook de Medgemak app gebruiken om contact te leggen met de praktijk. Met de app MedGemak regelt u online uw gezondheidszaken bij onze praktijk en bij uw apotheek Wij hebben verschillende diensten in gebruik om op de tijd dat u uitkomt contact te hebben met de praktijk. 

Openingstijden

Meer informatie

  • Spreekuur op afspraak

    U kunt van 08.00 tot 17.00uur bellen voor een afspraak. Indien u ’s ochtends voor 10.00uur belt kunt u in vrijwel alle gevallen dezelfde dag terecht op het spreekuur. U hoeft echter niet altijd naar het spreekuur te komen. Veel vragen kunnen we ook telefonisch beantwoorden. U kunt altijd even met de assistente overleggen of het voor uw probleem nodig is op spreekuur te komen als u twijfelt. Op de website Moet ik naar de dokter kunt u ook zelf vast beoordelen of een afspraak nuttig is en wat u eventueel zelf al kan doen aan eenvoudige medische klachten.

    In de meeste gevallen zal de assistente naar de aard van de klacht vragen om een inschatting te kunnen maken op welke termijn u gezien moet worden door de huisarts en hoeveel tijd voor de afspraak ingepland moet worden. Meestal duurt een afspraak ongeveer 10 minuten. Als u bij het maken van de afspraak aangeeft meer tijd nodig te hebben voor bijvoorbeeld een gesprek of meer dan een klacht houdt de assistente hier rekening mee. Ook kunt u, als u belt voor een afspraak, aangeven bij welke arts u de afspraak wilt maken. De assistente zal hier zoveel mogelijk rekening mee houden, maar als het spreekuur van de huisarts van voorkeur vol zit, wordt de afspraak bij een van de andere artsen gepland.

    Het avondspreekuur op de woensdag wordt verzorgd door dr Groot en dr Schwantje.

    Naast het spreekuur van de huisarts is er een spreekuur van de assistente voor kleine verrichtingen en bloeddrukcontroles. De praktijkondersteuner verzorgt de spreekuren van de mensen met diabetes mellitus, astma en COPD en preventie hart- en vaatziekten.

    Telefonisch spreekuur

    U belt tussen 08.00u en 11.30 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag, meestal tussen 11.30u en 12.30 uur, terug

    E-consult

    Het is ook mogelijk mogelijk om via deze website een vraag aan de huisarts of praktijkondersteuner te stellen. Een e-consult is alleen mogelijk bij niet spoedeisende, eenduidige vragen, bij voorkeur in aansluiting op een eerder consult, waarbij geen aanvullende vragen of lichamelijke onderzoek nodig zijn. 

    Uitslagen
    Bel voor uitslagen liefst voor 11.00uur ’s ochtends.

     

     

  • De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Om goed te kunnen beoordelen op welke wijze zij u het beste van dienst kan zijn is het belangrijk te weten waarvoor u belt of een afspraak wilt maken. Daarnaast weet zij het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhaalrecepten. 

    U kunt bij de assistente verder terecht voor:

    • Herhaalrecepten
    • Het meten van de bloeddruk
    • aanstippen van wratten
    • verbinden van wonden
    • oren uitspuiten
    • hechtingen verwijderen
    • zwangerschapstest
    • urine onderzoek
    • suiker- en Hb-controle
    • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
    • zwachtelen en tapen
    • verstrekken van informatiefolders

    Maak hiervoor telefonisch een afspraak op werkdagen tussen 08.00 en 17.00uur

     

  • De praktijkondersteuner somatiek verzorgt zelfstandig spreekuren daar waar sprake is van geprotocolleerde zorg, altijd in nauwe samenspraak met de huisarts. Het betreft spreekuren voor b.v.

    – diabetes mellitus (suikerziekte)

    – COPD

    – Astma

    – Hart- en vaatziektepreventie

    – Stoppen met roken

    Sedert 2020 is , Sanne Alberts als  praktijkondersteuner GGZ werkzaam in de praktijk. Zij kan u begeleiden in geval van psychosociale problematiek na verwijzing door de huisarts. 

    Onze praktijkondersteuner GGZ, Sanne Alberts-Kortman, is sinds 2020 werkzaam in de praktijk. De POH-GGZ ondersteunt de huisarts en is gespecialiseerd in de begeleiding van patienten met psychische klachten. Hierbij kunt u denken aan klachten als stress, somberheid, rouw, angst.
    Na doorverwijzing door de huisarts brengt zij samen met u uw situatie in kaart en gaat deze verhelderen. Vervolgens adviseert zij u over een mogelijke aanpak van de klachten. Als verwacht wordt dat de klachten met een beperkt aantal gesprekken op te lossen zijn, begeleidt zij patiënten zelf in de praktijk eventueel gecombineerd met een online behandeling (therapieland). Gesprekken duren circa een half uur.
    Bij zwaardere of terugkerende problematiek kan gekeken worden of een/welk vervolgtraject (bijvoorbeeld diagnostiek en behandeling) buiten de huisartsenzorg bij u past.

  • Huisartsenpost Zwolle

    De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen van de regio Zwolle om 24uur voor spoedgevallen adequate huisartsenzorg te verlenen. De huisartsenpost is alleen bestemd voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. Via de app of website Moet ik naar de dokter.nl kunt u zelf al beoordelen of een klacht spoedeisend id of kan wachten tot na het weekeinde.

    Openingstijden
    Iedere werkdag van 17.00u-8.00u, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
    U kunt alleen na telefonische afspraak bij de huisartsenpost terecht, dit om de wachttijden acceptabel te houden.

    Adres huisartsenpost:

    Huisartsenpost Zwolle

    Dr van Heesweg 2

    8025AC Zwolle

    0900-3336333

  • Vakantie huisartsenpraktijk Assendorp

    De praktijk is tijdens de vakantie  van de huisartsen gewoon geopend. 

    In avond- nacht en weekend diensten kunt u voor spoedgevallen contact opnemen met de Huisartsenpost Zwolle via telefoonnummer:  0900 – 3336333

    Voor een levensbedreigende situatie: bel 112 

  • Het is verstandig tijdig na te denken over uw wensen met betrekking tot medisch handelen. Dit kan in alle levensfasen van belang zijn, maar het wordt uiteraard meer actueel indien er een ernstige ziekte geconstateerd wordt of bij het bereiken van een hogere leeftijd.

    Als handleiding hebben we een voorbeeld van een wilsverklaring opgesteld met als doel hiermee het gesprek aan te gaan met uw naasten en uw huisarts. Het is van belang dat u uw wilsverklaring bespreekt met uw naasten, zodat deze van uw wensen op de hoogte zijn. Na een gesprek met uw huisarts wordt de wilsverklaring wordt opgenomen in uw medisch dossier en kan deze als leidraad dienen bij medische keuzes. Uiteraard is uw wilsverklaring ten allen tijde door u te herroepen.

    Thuisarts.nl, levenseinde

    Behandelwensen en behandelgrenzen

    Informatie over de wilsverklaring

    Voorbeeld wilsverklaring

    Wel of niet reanimeren

    In de tekst “wel of niet reanimeren, een zinvolle keuze” vindt u informatie over het nut van het vastleggen van uw keuze om wel of niet gereanimeerd te worden en over de voor- en nadelen van reanimeren in de verschillende situaties. Ook hierbij is het van belang dit te delen met uw naasten en deze op de hoogte te brengen van uw wensen. 

    Wel of niet reanimeren, een zinvolle keuze

  • Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

    Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

    Bijvoorbeeld:

    • het advies van de huisarts
    • de uitslagen van onderzoek
    • de lijst met uw medicijnen
    • uw voorgeschiedenis

    U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

    Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? U kunt inloggen op MGN (MijnGezondheid.net) door bovenaan deze website te klikken op mijn omgeving en veilig in te loggen met uw DigiD.  U kunt via dit Aanmeldformulier MGN wel eerst aan te geven dat u inzage in uw dossier wenst, zodat wij u toegang kunnen geven.

    Aanmeldformulier MGN

    Lees meer

Medewerkers

A.J.M. Groot
Huisarts
O. Schwantje
Huisarts
M. Meijerink
Huisarts
R. Sloothaak-Hoekstra
Huisarts
Pamela Bruens
Praktijkondersteuner somatiek , Physician assistent
Carolien van der Graaf
Praktijkondersteuner huisarts somatiek
Laura Burgmeijer
Doktersassistente
Jennieke Pierik
Dokterassistente
Milou Zwerink
Dokterassistente
Sanne Alberts-Kortman
POH-GGZ

Handig om te weten

MijnGezondheid.net is uw persoonlijke zorgdossier op internet en biedt u de mogelijkheid gezondheidszaken veilig, makkelijk en snel te regelen.

Vraag uw huisarts of apotheker om u aan te melden.

Lees meer

BIG registratie medewerkers

A.J.M. Groot     99021238001

O. Schwantje    19023834901

M.Meijerink      59912079501

R. Sloothaak     49911765601

 

Moet ik naar de dokter

Voordat u belt, bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet.

Wij geven u direct advies.

 

Inloggen in uw medisch dossier?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Meer informatie over MijnGezondheid.net

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent